Fremtiden

Tenk deg hva slags utendørsaktiviteter som vil bli gjort mulig i fremtiden. Med teknologi som skifter hver dag, vil kanskje optikk tillate umulige severdigheter på stiene. Kanskje vi kan trekke opp levende strømmer der fisken svømmer fra våre båter, jeg vet ikke. Verden er full av fantasi, og det er det som driver hvordan vi overvinner naturen. Men med stor makt kommer stort ansvar. Hva er det som står igjen når vi har nådd noen store teknologiske milepæler? Kanskje kan vi gjenskape noe nytt fra science fiction? Jeg vet ikke hva fremtiden kan holde, men jeg vet at vi holder fremtiden. Menneskeheten må finne måter å bevare etiske kilder til avlinger eller mat, og dette inkluderer trygg og bærekraftig jakt og fiske. Alt er spekulasjon på dette punktet.

Endringer i lover, regjeringer og kulturer må finne sted. Endring er livets lov, og de som bare ser på fortiden, eller nåtiden, er sikre på å savne fremtiden. Historien viser oss hvorfor menneskeheten måtte jakte. Kanskje i det 22. århundre vil vi lære hvorfor de ikke lenger kunne jakte. Alt avhenger av hva idrettsutøvere gjør i dag for å forfølge en fremtid der jakt og fiske fortsatt er verdsatte tradisjoner. Med satellitten Rovers død er et kapittel av teknologisk historie skrevet til sin konklusjon.

Vi har vært på jakt etter liv på andre planeter helt siden vi bygget de første rakettene, så det er ingen måte å fortelle hvor tiden kan lede oss. Forhåpentligvis vil den lede oss til en bærekraftig fremtid, vi kan alle nyte og høste belønninger av en verden bedre enn den vi hadde. Vi har plikt til å legge frem en fremtid til våre barn, og det starter med ansvarlig jakt og fiske. Jakt og fiske regnes kanskje aller helst som en hobby av mannen i gata, men for mange er det levebrødet.