Fiskeglede for alle

Fisking er populært blant barn og unge. Ingenting gir bedre mestringsfølelse enn når fisken er på kroken og den dras inn. Middagen smaker bedre enn noensinne og mer iver og engasjement for nye turer med fiskestanga skapes. Fisking er flott familieaktivitet. Litt å vite om fiske for barn.

Fisking og

Enten jakter eller fisker trenger du gode bilinnredninger for bilen din. Utstyr som fiskestenger, agn, snører, kroker og mer krever god plass. Både til forvaring og enkel tilgang. For barn og ungdom opp til 16 år er fiskekort gratis. Mange kommuner og fylker har hvert år gratis perioder for fisking og eventer. Det samme for laksefiske.

Kommuner og organisasjoner har god informasjon om lokale kurs og fiskekonkurranser. Mye skjer innen fisking. Fisketurer med familen fremmer aktivitet og gode selvfølelser hos både unge og eldre. Med innlandsfiske er det strengere regler for fiskeravgift. Hva med en fiske-guide til familieturen?

Havets skatter

Det er viktig for barn å lære om fisk, og sjølivet i havet. For flere kommuner i Norge er fiske hovednæring og mange lever av dette. Våre tre nordligste fylker spiser over 80% fisk 2 ganger i uka. Resten av Norge er heller ikke dårlig. I våre farvann er det mer enn 320 arter ferskvann og saltvannsfisker. Typiske norske er torsken, seien og silda. De vanligste ferskvannsfiskene er ørreten og laksen. Minste fisk i Europa, ei bitte lita små-kutling, med navn Lebetus guilleti, er i Norge. Den er bare 2,4 centimeter.

Norskekysten er en av verdens lengste. Vi har levd av kysten i årtusener. I verden har kysten vår mest variasjon av liv. 2,7 millioner tonn sjømat ble eksportert fra Norge i 2019. De siste årene har hvit fisk eksport økt betraktelig. Torsken er lederen her. De største importlanda er Kina, Frankrike, Danmark, Tyskland, Holland, Storbritannia, Russland, Sverige og Japan.

Eksporten betyr mer enn 25000 fiskemåltid per minutt! Norsk fisk er mer populær enn noensinne ute i verden.