Enkel og god turmat

Den norske naturen er fylt med gode råvarer og fantastiske naturopplevelser. Det er derfor ikke overraskende at mange velger å kombinere disse ved å ta seg en tur ut for å fiske eller jakte. Bare sørg for at du befinner deg et sted det er tillatt å jakte og fiske, så du ikke får noen problemer. Når man er ute på lengre jakt- eller fisketurer befinner man seg ofte et stykke fra nærmeste bensinstasjon og restaurant. Dette betyr likevel ikke at man må leve på grillpølser på tur. Her finner du derfor noen gode tips til enkel mat du kan tilberede over bål på tur.

Pasta

Det finnes nok få typer mat som er like godt og enkelt som pasta. Pasta finnes i en hel rekke ulike former og hver av dem kan kombineres med uendelige typer tilbehør. For eksempel har man tagliatelle pasta som kan kombineres med fersk fisk eller kjøtt og en kremet saus. Alt du trenger er en kjele til å koke vann og pastaen i, også enda en kjele eller en dyp panne til sausen og fisken eller kjøttet. Dersom det ikke skulle bli fangst fungerer heldigvis pastaretter godt uten kjøtt også, og kan fylles med ulike grønnsaker som sopp eller gulrøtter. Noen kjøttfrie retter er jo tross alt bra for miljøet, og hjelper oss med å ta vare på dyrelivet, noe som er veldig viktig.

Supper og gryter

Noe av den enkleste maten man kan lage er supper og gryter. Her går stort sett alle ingrediensene i én enkel kjele eller kasserolle. Dette er plassbesparende, i tillegg til at det tillater effektiv matlaging og lite oppvask. Alle disse tingene er spesielt praktiske når man er på tur uten tilgang på verken et kjøkken eller noen oppvaskmaskin. Det aller meste av grønnsaker, kjøtt og fisk går i en gryte, så her er det bare å kutte opp det man har og helle det oppi kasserollen med litt kraft eller lignende, så gjør det seg selv. Så etter en lang dag fylt med fisking og moro, er det deilig å nyte resten av dagen med en middag som ordner seg selv.

Desserter

Når man er på tur skal man jo kose seg, og da er det jo klart at det trengs en ordentlig dessert som en god ende på et godt måltid. Her er det også flere muligheter selv om man er på tur. Man kan gå for den klassiske bananen med sjokolade over bålet, og det er absolutt en fullverdig dessert. Men visste du at man også kan lage kanelboller over bålet? Bare lag bolledeigen hjemme før du drar, så når du er fysen på dessert ruller du dem sammen til boller. Deretter pensler du dem med en blanding av smør, sukker og kanel, og legger dem tett i tett i en panne, og steker. Lettere blir det ikke, og smaken kommer du sent til å glemme.

Det er med andre ord ingen grunn til å leve på kjedelig mat på tur. Mulighetene er endeløse, og det er bare kreativiteten som setter grenser for hva slags deilig turmat som kan lages over bålet. Så nyt turen til det fulle, og ta deg tid til gode matopplevelser underveis. Kos deg på tur, og vær takknemlig for alt naturen har å tilby.