Utstyret du trenger for en god tur

Det å gå tur i villmarka er noe som ligger i blodet vårt. Helt siden Birkebeinernes ferd og hundrevis av år før det igjen, så gikk nordmenn i villmarka. Om vi skrur klokka helt tilbake til

sivilisasjonens begynnelse, så gikk vi rundt som villmenn før vi bodde i samfunn. Da drev vi med fangst av både fisk og vilt. Den dag i dag er dette fortsatt populært, selv om vi naturligvis bare kan gå rett på butikken og kjøpe den samme maten. Allikevel er det enkelte som liker ideen om å leve direkte av naturen, uten at alt skal oppfostres på gårder, slaktes profesjonelt, bearbeides og deretter selges til deg. Folk flest vil nok være enige om at de foretrekker noe som er direkte jaktet. Allikevel er det ikke alle som har så veldig lyst til å reise ut i villmarka for å jakte. Dette trenger dog ikke handle om at de ikke nødvendigvis har lyst, men heller en mangel på utstyr og kunnskap om bruk.

Pakk godt

Det viktigste når du skal ut på tur er å pakke godt. Pakk varme klær, et ekstra par sokker og ikke minst nok mat til noen dager. Går du deg vill, så bør du ha litt ekstra backup. Dessuten, kle deg godt for anledning. En varm jakke, et par ecco sko, kanskje et dobbelt lag med sokker, og andre klær i henhold til behov er viktig. Sørg også for at du får med deg et våpen eller en fiskestang som får jobben gjort. Det siste du ønsker er at redskapet for jakten skal feile deg i det viktigste øyeblikket for dagen. Dessuten trenger du sannsynligvis også andre redskaper for jakten. Kanskje kan det være lurt å investere i en kikkert, slik at du får et godt overblikk over området rundt deg? Videre kan det også være lurt å skaffe seg en skikkelig kniv som du kan flå dyret med, det være seg en liten fisk eller en stor hjort. Sist, men ikke minst, med mindre du vet hvordan en lager et bål ut av naturens ressurser, så kan det være en god idé å ta med noe så sivilisert som fyrstikker.

Så hva er best: jakt eller fiske?

Menn som ønsker seg en ny hobby har nok stått ovenfor valget mellom jakt og fiske før. Kanskje valgte de ingen av delene, og heller gikk for en annen hobby. Men dersom en skulle velge, hva er egentlig best? De er like i det faktum at en venter lenge på fangsten. Jakt er nok litt dyrere dog. Allikevel handler det nok om personligheten din, og her er det opp til deg. Men de ovennevnte faktaene er noe å ha i bakhodet!