Utendørsmenn i den moderne tid

Med all teknologi tilgjengelig for mennesker i den digitale tidsalder, gjelder mye av det militære og vitenskapelige samfunn. Satellitter, raketter og våpen som kan drepe stridende på avstander er mulige å se med det blotte øye. Mye av teknologien som dreper på slagmarken, serverer oss også middag i mange deler av verden. Sporingsenheter og laserfrekvensmålere brukes til jakt og krig. De lager mål både for pansrede kjøretøy og jegeren i skogen. Sonarer og dybdefunn hjelper den moderne fiskeren å finne den største fangsten og kartlegge de beste stedene for hvor fisken biter.

Med muligheten til å sette opp telt i løpet av minutter og bruke gass eller ovn for å varme dem, kan den kalde vinterjakten fortsatt bite noen av oss, men det er mye mer utholdelig enn for gamle jegere som måtte stole på noe mer enn teknologi. Med satellitter og prognoser for å advare om dårlig vær, er jakt også sikrere. Med utdanning kan de fleste tilpasse seg jakten i den digitale tidsalderen. Kameraer kan settes opp for å fange jegerens bytte på fjerntliggende steder langt fra hvor de kommer ut av sengen.

En smart utendørs mann eller kvinne kan spore av de mest grunnleggende instinktene, men kan komme inn på et bytte enklest med ting som GPS eller datamaskiner. Med “app-revolusjonen” og utbredelsen av smarttelefoner og andre enheter passer mange av funksjonene til en datamaskin nå i nesten alles lomme. Med livsstil, helse og fitness, og kart eller sosiale medier, er turer, jakt, fisketurer og andre utendørsaktiviteter enklere å planlegge og koordinere enn noensinne for entusiaster.