Lisens for jakt og konserveringsformål

Jakt er lisensiert på forskjellige måter, og av forskjellige grunner i land rundt om i verden. Etter hvert som byutvikling har erstattet den rustikke, landlige, agrariske landbruksøkonomien ved industrirevolusjonen, har jakt for overlevelse blitt mindre vanlig. Mange mennesker jakter fortsatt som sport, spesielt i områder med brede strekninger av landlige steder hvor vilt er rikelig. I mange land er lisensiering for jakt strengt håndhevet. For å skape en rettferdig og etisk sportsjakt er det lover og forskrifter som må følges. Dette knytter seg også til miljøvernets innsats for å kontrollere befolkningene av rovdyr og bytte og bevare planetenes delikate økosystemer.

Krypskyting er et stort problem og har truet mange arter med utryddelse i fortiden. Etter hvert som folk kjøpte inn materiell luksus som pelsjakker, eller skinntilbehør som støvler og lommebøker eller vesker, ble mange dyr jaktet på grunnet sitt skinn. I enkelte kulturer er det tro om at visse dyrs kroppsdeler har medisinske egenskaper, så de blir drept for å bli ingredienser i medisin som er tenkt å kurere mange sykdommer. Et vanlig eksempel er elefantenes elfenben. Store mengder elfenben blir ulovlig høstet av personer i Afrika som allerede sliter med økonomien.

Akkurat som andre underjordiske næringer utvikler seg i u-land over hele verden, er krypskyting noe som fortsetter å true og potensielt forstyrre verdens økosystemer. Hvis noe mer drastisk ikke er gjort for å løse disse vidstrekkende problemene, kan det få katastrofale konsekvenser for planeten vår. Alle ville ha nytte av å handle på grunn av dette problemet, men det vil være en lang og hard kamp, ​​men er verdt det for fremtidens skyld. Skal du også være med på denne kampen?